Niekiedy trudno jest przemycić witaminy mięsożercy. Dlatego uciekam się do wszelkich sposobów, by nie tylko uatrakcyjnić posiłki, ale też uczynić je choć trochę zdrowszymi, a przy okazji znaleźć w nich coś dla siebie. Dziś, ostatnie odkrycie – sałatka jajeczno-brokułowa, dzięki dodaniu majonezu kieleckiego lekko ostra (tak, to moje ciążowe smaki), ale śmiało możecie użyć innego majonezu, albo jogurtu.
Sałatka jajeczno-brokułowa
Składniki:
- brokuł
- 5-6 ogórków konserwowych
- 4 jajka
- majonez,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
Komentarze
Prześlij komentarz