Propozycja obiadowa: Sałatka jajeczno-brokułowa

Niekiedy trudno jest przemycić witaminy mięsożercy. Dlatego uciekam się do wszelkich sposobów, by nie tylko uatrakcyjnić posiłki, ale też uczynić je choć trochę zdrowszymi, a przy okazji znaleźć w nich coś dla siebie. Dziś, ostatnie odkrycie – sałatka jajeczno-brokułowa, dzięki dodaniu majonezu kieleckiego lekko ostra (tak, to moje ciążowe smaki), ale śmiało możecie użyć innego majonezu, albo jogurtu. 


Sałatka jajeczno-brokułowa 

Składniki: 

  • brokuł 
  • 5-6 ogórków konserwowych 
  • 4 jajka 
  • majonez, 
  • sól, pieprz 

Przygotowanie: 

Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. 

Jajka i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy brokuł i kilka łyżek majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.


Komentarze